Abans de començar

Quin aspecte volem per el teu llibre ?

 

Abans de començar has de tenir clar si l’edició serà només de text o text amb imatges, en blanc i negre o il·lustrat en color.
Si la producció és en blanc i negre, el fet de portar imatges no ha de tenir incidència en el preu, sempre que la maquetació es faci des d'un programa preparat per generar arxius pdf sense problemes (un processador de text tipus Word, ja estaria ). Però si el que vols és editar un llibre amb disseny i maquetació acurada, és necessari fer-ho des de programes professionals tipus InDesig.
Si el teu llibre conté imatges, recorda sempre que siguin en alta resolució i estiguin ordenades amb carpetes ben definides.

 

Format i quantitat de pàgines

Abans de poder sol·licitar un pressupost del llibre, un cop el tinguis escrit i premuntat, has de fer una aproximació a la quantitat de pàgines finals i tenir en compte si s’hi hauran d’afegir dades addicionals com introduccions, índex, pàgines blanques, imatges, etc.

 

Tipus d'impressió

D'uns anys cap aquí, l'edició de llibres es pot fer en dos sistemes diferents, d’acord amb la tirada que es vulgui fer. L’offset té qualitat superior, però pel seu cost inicial està dirigit a tirades superiors a 300 llibres. El sistema d’impressió digital és més econòmic, ràpid i àgil per fer-ne edicions curtes, personalitzades o urgents.

Les portades

És l’element més visual i el que pot tenir més tipus d’acabats per embellir l’obra.

Normalment hi ha dos tipus de tapa per a la portada: la tapa tova i la tapa dura.

La tapa tova usualment es plastifica brillant o mat, i pot portar solapes per reforçar i protegir. Les tapes dures és l’opció de luxe. Realitzades i contracolades sobre cartró, s’hi poden aplicar diversos processos com gravats, estampats, serigrafiats, guardacobertes, etc.

 

Qualitat de paper, enquadernació i acabats finals

Existeix una àmplia gamma de papers en el mercat. Escollir-ne el més adequat per al llibre és molt important, com també saber si serà un llibre de consulta, de lectura, amb il·lustracions a color, etc. La textura i el tacte, el gruix o el seu aspecte ecològic li donaran una distinció personal.

Normalment s'utilitzen dos tipus diferents de paper. Quan la impressió és en blanc i negre, s'utilitza paper offset. Quan s'ha d'imprimir a color, és convenient utilitzar papers estucats, amb la qual cosa aconseguim una impressió millor de les imatges.

Quina quantitat necessiteu ?

 

Tenim dues o tres opcions més habituals. La primera és per fer una difusió propera al propi àmbit de feina, social... En aquest cas, la quantitat ha de ser curta (menys de 200 o 300 unitats) perquè els processos s'han de controlar per estalviar més. En aquest aspecte, en llibrexpres-cat tenim una consideració especial amb els nostres clients.

Una altra tendència és quan l'edició és per a un àmbit més ampli, amb produccions sobre les 1.000 unitats. Per altra banda, l’edició d’un llibre amb ànim comercial necessita, a part de grans tiratges, campanyes de seguiment amb suport comercial, tant de publicitat com de màrqueting, i la distribució en llibreries.

En qualsevol d'aquests casos hem de preveure i decidir quina serà la quantitat final per poder fer un pressupost adequat.

 

 

 

Els teus punts de llibre, gratis


 

Fent la compra a través del nostre web, obtindràs gratuïtament la mateixa quantitat de punts de llibre, amb el disseny personalitzat de la teva portada.

 

Recorda que l'entrega és gratuïta a tot Catalunya !!


Espai Xarxa Carnet Recercat

informació per a socis

Accés per a socis

D.L. i I.S.B.N.